Kalkense meersenforum

Natuurpunt Scheldeland
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  Inloggen  

Deel | 
 

 Met de boot

Ga naar beneden 
AuteurBericht
kobra22
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 2764
Registration date : 11-09-07

BerichtOnderwerp: Met de boot   do sep 02, 2010 7:57 pm

Een berichtje ontvangen van Wes over een Noordzeesafari:

Beste,

We hebben de zomer bijna achter de rug en de herfst is in aantocht, dus onze overwinterende zeevogels zijn op komst!

Op 17 oktober 2010 gaan we terug onder begeleiding van het North sea pelagic team op zoek naar vogels en ander moois op de noordzee.
We vertrekken met de "Albatros" om 7.45u vanaf de Hendrik Baelskaai te Oostende en meren daar ook aan omstreeks 17u.

De kostprijs om deze dag een noordzeesafari te beleven bedraagt 55€. In deze prijs is 5€ lidgeld verrekend, iedereen krijgt z'n lidkaart bij vertrek!
Ook is er voor iedereen de gehele dag (gratis) verse soep te verkrijgen.

Hoe schrijf je in voor deze safari: Het volstaat een mail terug te sturen met de namen, geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemers.
Daarna krijgt u bevestiging van uw inschrijving en hoe u het bedrag kan overschrijven. Wie al heeft deelgenomen aan een safari in 2010 is dus lid en hoeft maar 50€ te betalen.
De safari gaat niet door vanaf windkracht 4 en dat voor ieders comfort!
In dit geval wordt de safari verplaatst naar een andere datum en is iedereen vrij om te opteren voor de nieuwe datum of z'n geld terug gestort te krijgen. Het lidgeld (5€) kan niet worden teruggestort.
Als lid krijg je op regelmatige basis allerlei nieuws en weetjes betreffende zeevogels, walvisachtigen en ander moois wat onze zeeën en oceanen ons te bieden hebben alsook een korting van 5€ op alle safari's van hetzelfde kalenderjaar.

Voor meer praktische info, kunt u terecht op www.northseapelagics.be

Mvg,

Jeremy Demey
Voorzitter
North sea pelagics vzw
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.birdpex.be
kobra22
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 2764
Registration date : 11-09-07

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   do sep 02, 2010 7:59 pm

Iemand die geregeld meegaat met dit soort trips en er ook reclame voor maakt is Dominique Verbelen (van natuurpunt).

Hij schrijft over de trip in het voorjaar:

Net terug van een dagje Noordzee aan boord van een North Sea Pelagic trip. Het eerste deel van de dag verliep vlotjes. Adulte Jannen kwamen in fraaie aantallen af op de chum. Altijd leuk voor de fotografen. Ook Noordse Stormvogel liet zich door het visafval verleiden en drie Grote Jagers namen in de verte deel aan de esbattementen. Veel Drieteenmeeuwen, zowel adulte als onvolwassen vogels. Duikers was matig met enkele tientallen (waarvan zeker één Parelduiker behoorlijk vlakbij). Een Zwartkopmeeuw in zomerkleed is altijd fraai. Rare toestanden met zangvogeltjes: verschillende keren Veldleeuwerik, een enkele man Rietgors, een Graspieper die op de boot landde en enkele Spreeuwen. Ook een opmerkelijke Pelagic-waarneming: één Kievit. De aantallen alkachtigen waren ietwat laag voor dit moment van het jaar maar zowel Alk als Zeekoet kon mooi in zit en vlucht worden waargenomen. Eéntje zal vast wel een Papegaaiduiker zijn geweest maar ik durf er mijn hand niet voor in het vuur steken. Ook op zee konden we de uittocht van de wilde ganzen vaststellen met enkele lijntjes Grauwe en Kol. En toen begon het schip te rollen, hoge golven over boord en weg goede omstandigheden voor zeezoogdieren. Er werden in totaal slechts twee Bruinvissen gezien (een dieptepunt in de lange reeks pelagics) en een behoorlijk zekere vin van een dolfijn spec. Natuur komt nu eenmaal niet op bestelling, ook deze keer niet (ondanks de aanwezigheid van een VTM-ploeg).

Hoe het ook zij: volgende keer zijn we er weer bij. 't Is elke keer anders, al was ik deze keer toch wel een beetje mottig maar heb ik alles toch keurig kunnen binnen houden (wat lang niet van iedereen kan worden gezegd ;-)

mvg,

Dominique


http://www.northseapelagics.be/index.php?option=com_phocaguestbook&view=phocaguestbook&id=1&Itemid=12
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.birdpex.be
Wes
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 1284
Registration date : 31-07-10

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   zo sep 05, 2010 10:54 am

Is echt de moeite, zelfs op periodes dat er niet veel te zien is, GSM af, genieten van de zee, meer moet dat niet zijn.

Wel niet aan te raden voor mensen die vlug zeeziek worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   zo apr 17, 2011 11:34 pm

25 april 2011: Scheldehappening in de Kalkense meersen!

Tijdens de 2de editie van de Scheldehappening - op paasmaandag 25 april - kan je per boot, met de fiets of te voet de natuurpracht van het Scheldeland proeven.

Op acht plaatsen op de Schelde en de Rupel organiseert Rivertours boottochten en op vele plaatsen kan je gratis de natuur gaan ontdekken met Natuurpunt. Zo ook in Schellebelle. Langs twee korte wandelroutes door de Kalkense Meersen kom je voorbij enkele stands waar natuurgidsen met plezier alle uitleg geven over de fauna en flora van dit prachtig gebied. Je zal er ongetwijfeld de grutto's kunnen zien. Deze prachtige weidevogels verblijven hier slechtst enkele maanden om te broeden. De graslanden zullen ook al mooi vol staan met onder meer gele dotterbloemen en purperen pinksterbloemen. We bieden de wandelaars telkens iets lekkers aan! Gratis een hapje of een drankje. Kom zeker proeven van onze natuur.

Dag van de Aarde

Natuurpunt Scheldeland doet op deze Scheldehappening ook mee met de Dag van de Aarde. Geef ons de ruimte, is het thema. Kinderen hebben ruimte nodig, om buiten te spelen, veilig te fietsen, te wandelen in de natuur, in bomen te klimmen... Kortom, ademruimte om goed te leven. Maar die ruimte wordt steeds schaarser. En er is te weinig aandacht voor de plaats van kinderen in allerlei plannen. Daarom slaan de milieubeweging en de Gezinsbond de handen in elkaar om aandacht te vragen voor een beter beheer van speelruimte, bos en natuur.

Programma

Op de stand van Natuurpunt aan het veer van Schellebelle tonen we de wondere waterwereld in enkele aquaria. Hier staat ook de stand van het Agentschap voor Natuur en Bos, waar je alles te weten komt over de vele werken in en langs de Kalkense Meersen (Sigmaplan).

Aan het veer starten:
- de natuurwandelroutes (5 km of 8 km) in de Kalkense Meersen, vrij vertrek vanaf 13 uur met onderweg infostandjes en streekproeverijen, i.s.m. Agentschap voor Natuur en Bos.
- De natuurfietstocht (vrij vertrek vanaf 11u), afstand 30 km.

Kaartjes voor de wandel- en fietsroutes zijn gratis te krijgen aan de stand van Natuurpunt.

De boottochten zijn in handen van Rivertours en vertrekken aan het veer vanaf 11u (om het uur - laatste vertrek om 17u). Alle info en tickets (1 euro) zijn te verkrijgen aan de stand van Rivertours, aan het veer.
Teken- en fotowedstrijd

Voor kinderen: de mooiste Scheldetekeningen: geef je tekening af aan een van de infopunten van Rivertours - bijvoorbeeld aan het veer in Schellebelle - en maak kans op mooie prijzen.

Voor volwassenen: plaats uw foto's van de Scheldehappening op de website van de Scheldehappening en win misschien mooie prijzen.

Meer Info: www.natuurpuntscheldeland.be - www.scheldehappening.be - www.dagvandeaarde.be

In de pastorij van Schellebelle is er doorlopend een tentoonstelling te zien over 'De Schelde van Bron tot Monding' door heemkring 'Rond de Stenen Linde'.

We verwelkomen u graag op de Natuurpunt-infostand!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   ma apr 25, 2011 10:23 pm

Enorm veel volk vandaag voor de boot van de Scheldehappening.
Een prachtige dag en een mooie manifestatie!

Bij ons, bij de stand van de kriebelbeestjes, was het heel wat rustiger.
Nochtans één van de mooiste stukjes om te zitten (en veel bezoekers beaamden dat).

Ze hebben er heel wat kunnen leren over zweefvliegen, libellen en waterjuffers, kevers, nachtvlinders die ook overdag vliegen, kraamwebspinnen waarvan de vrouwtjes (?) nu massaal lagen te zonnen, de invasie van de rouwvlieg die eigenlijk een mug is, de plons van de groene kikker, de koekoeksbloem die geen pinksterbloem is, enz.
We hebben ons daar goed geamuseerd.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   di apr 26, 2011 8:29 pm

Hier nog een verslag van Wes van de Scheldehappening (met zéér veel foto's).

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLWPO_20110425_004
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
Wes
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 1284
Registration date : 31-07-10

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   wo apr 27, 2011 2:19 pm

Sorry dat ik niet overal ben geraakt voor foto's... maar dikke proficiat voor de organisatoren, ook voor Natuurpunt! Was de max!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   wo apr 27, 2011 4:16 pm

Wes schreef:
Sorry dat ik niet overal ben geraakt voor foto's... maar dikke proficiat voor de organisatoren, ook voor Natuurpunt! Was de max!
Ja, de mooiste stand heb je gemist Wink
Of toch zeker het mooiste plekje om een stand te zetten.
Je had er je macrolens eens kunnen uittesten, o.a. op iets van enkele mm wat nu een zeer zeldzaam spinnetje blijkt te zijn.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
Toon
Zeearend


Aantal berichten : 855
Registration date : 16-11-07

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   wo apr 27, 2011 7:17 pm

Leuk te horen dat zoveel mensen er van genoten hebben maandag!
En nen helen dikken proficiat en merci aan alle helpers!!!
Uit de fouten zullen we leren; de goede dingen zullen we behouden en/of verder uitwerken.
Maar inderdaad, die 'kriebelbeestjesstand' was héél boeiend! Misschien moeten we op zulk een interessant stuk als de snippenweide eens op bezoek gaan met een aantal insectenkenners. Er zijn daar vast nog fraaie vondsten te doen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Wes
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 1284
Registration date : 31-07-10

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   wo apr 27, 2011 7:19 pm

Toon schreef:
Leuk te horen dat zoveel mensen er van genoten hebben maandag!
En nen helen dikken proficiat en merci aan alle helpers!!!
Uit de fouten zullen we leren; de goede dingen zullen we behouden en/of verder uitwerken.
Maar inderdaad, die 'kriebelbeestjesstand' was héél boeiend! Misschien moeten we op zulk een interessant stuk als de snippenweide eens op bezoek gaan met een aantal insectenkenners. Er zijn daar vast nog fraaie vondsten te doen.

Als ge ne fotograaf nodig hebt Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toon
Zeearend


Aantal berichten : 855
Registration date : 16-11-07

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   do apr 28, 2011 6:43 pm

Wes schreef:
Toon schreef:
Leuk te horen dat zoveel mensen er van genoten hebben maandag!
En nen helen dikken proficiat en merci aan alle helpers!!!
Uit de fouten zullen we leren; de goede dingen zullen we behouden en/of verder uitwerken.
Maar inderdaad, die 'kriebelbeestjesstand' was héél boeiend! Misschien moeten we op zulk een interessant stuk als de snippenweide eens op bezoek gaan met een aantal insectenkenners. Er zijn daar vast nog fraaie vondsten te doen.

Als ge ne fotograaf nodig hebt Wink

Ik heb al een bezoek aan de snippenweide ingepland voor volgend jaar, dus ge zult het tijdig vernemen in de Tronk hé...
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   ma maa 10, 2014 11:22 pm

Zondag 23 maart: boottocht op de Noordzee! Schrijf snel in!

Op 23 maart varen we vanuit Oostende voor een dagje uit richting Vlaamse banken (voor meer info: zie hieronder). Er zijn 55 plaatsen en we hebben momenteel een goede 20 inschrijvingen. Omdat we ons geen financiële kater kunnen veroorloven, zijn we van plan om over één week de inschrijvingen ook open te stellen voor mensen van buiten Natuurpunt Scheldeland, Gent of Boven-Schelde door de activiteit op Belgian Birds te gooien. Dan zou het wel snel vol kunnen zitten, want eind maart is nog een interessante periode met toch al iets aangenamere temperaturen. Dus, als je meewil, een goede raad: wacht niet te lang meer om in te schrijven!

Een boottochtje tot aan de Westhinder en terug, daarmee ben je al vlug een dagje zoet en onderweg heb je een meer dan behoorlijke kans op zeezoogdieren zoals tuimelaar en – met wat geluk – witsnuitdolfijn, en uiteraard ook op zeevogels (Jan-van-gent, grote jager, roodkeelduiker, alk, zeekoet, drieteenmeeuw of één van de zeldzamere soorten). En op een pak ambiance natuurlijk, want zo een zeetochtje is een belevenis op zichzelf.

Afspraak: vanuit Wetteren vertrekken we om 6u15 op de parking van de Carrefour Market aan de Zuidlaan 115. Mensen die meer richting Gent wonen kunnen ook vertrekken om 06:45 u aan de Yachtdreef in Gent, of om 07:30 u direct aan de boot (Hendrik Baelskaai te Oostende ter hoogte van nummer 36) voor wie dat gemakkelijker is. Er is genoeg parking op de Hendrik Baelskaai.
Inschrijvingen: de deelnameprijs is € 60 per persoon, te storten op rekening nummer BE72 0016 5979 7716 van de Vogelwerkgroep Gent. Inschrijven is verplicht op guy.huylebroeck@skynet.be omdat het aantal plaatsen beperkt is. De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 16 maart.

Meenemen: breng een picknick mee en vooral veel warme, regenbestendige kleren. Ook een middel tegen zeeziekte kan nuttig zijn als je daar gevoelig voor bent. Een telescoop is nutteloos op een wiebelend vissersbootje, maar een verrekijker is wel nuttig. Let wel op: reinig jouw optisch materiaal overvloedig met zoet water na de reis, anders kan het zout van het zeewater de coating aantasten.
Let op: deze boottrip gaat alleen maar door als de weersomstandigheden dat toelaten. Bij teveel wind wordt de trip afgelast en verplaatst naar de week erna (of die daarna). Houd die uitwijkdata dus vrij als dat kan.

Meer info: bij Guy Huylebroeck op 0473 894 209 of guy.huylebroeck@skynet.be.
Of op de website: http://www.natuurpuntscheldeland.be/agenda.php?jaar=2014&maand=3&toonactiviteit=23
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   za maa 15, 2014 9:13 am

Dit weekend laatste kans om in te schrijven voor boottrip Noordzee! Boottocht op de Noordzee i.s.m. Natuurpunt Gent en Natuurpunt Boven-Schelde op zondag 23 maart! (zie hierboven)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   za maa 22, 2014 5:22 pm

UPDATE!

Boottocht op de Noordzee verschoven naar zondag 6 april!

Door slechte weersvoorspellingen is de trip dus uitgesteld: nieuwe kans om in te schrijven!

Een boottochtje tot aan de Westhinder en terug, daarmee ben je al vlug een dagje zoet en onderweg heb je een meer dan behoorlijke kans om zeezoogdieren zoals tuimelaar en – met wat geluk – witsnuitdolfijn te zien. Evenals zeevogels (Jan-van-gent, grote jager, roodkeelduiker, alk, zeekoet, drieteenmeeuw of één van de zeldzamere soorten). En op een pak ambiance natuurlijk, want zo een zeetochtje is een belevenis op zich.

Afspraak: vanuit Wetteren vertrekken we om 6u15 op de parking van de Carrefour Market aan de Zuidlaan. Mensen die meer richting Gent wonen kunnen ook vertrekken om 06u45 aan de Yachtdreef te Gent, of om 07u30 direct aan de boot (Hendrik Baelskaai te Oostende ter hoogte van nummer 36) voor wie dat wenst. Er is voldoende parking op de Hendrik Baelskaai.

Inschrijvingen: de deelnameprijs is € 60 per persoon, te storten op rekening nummer BE72 0016 5979 7716 van de Vogelwerkgroep Gent. Inschrijven is verplicht op guy.huylebroeck@skynet.be omdat het aantal plaatsen beperkt is. Doordat de weersvooruitzichten voor komende zondag 23 maart niet goed zijn, is de boottrip verplaatst naar zondag 6 april! Je kan dus nog mee, maar wacht niet om in te schrijven!

Meenemen: breng een picknick mee en vooral veel warme, regenbestendige kleren. Ook een middel tegen zeeziekte kan nuttig zijn. Een telescoop is nutteloos op een wiebelend vissersbootje, maar een verrekijker komt wel van pas. Let wel op: reinig na de reis jouw optisch materiaal overvloedig met zoet water, anders kan het zout van het zeewater de coating aantasten.

Let op: deze boottrip gaat alleen maar door als de weersomstandigheden dat toelaten. Bij teveel wind of slecht weer op 6 april wordt de trip afgelast. U krijgt uw geld dan terug.

Meer info: bij Guy Huylebroeck op 0473 894 209 of guy.huylebroeck@skynet.be.

Uitgebreidere informatie over deze boottocht vind je op de link hieronder. Let niet op de datum, het is nu dus zondag 6 april!
http://activiteiten.natuurpunt.be/Activiteit/11582/

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   wo maa 14, 2018 7:16 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
kobra
Zeearend
avatar

Aantal berichten : 17667
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   ma mei 07, 2018 8:25 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken Online
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Met de boot   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Met de boot
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Filipijnse terroristen kapen boot met tien Indonesiërs

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kalkense meersenforum :: Aankondigingen en activiteiten-
Ga naar: