Kalkense meersenforum

Natuurpunt Scheldeland
 
IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  Inloggen  

Deel | 
 

 Daguitstap

Ga naar beneden 
AuteurBericht
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Daguitstap   ma apr 22, 2013 11:03 pm

Woensdag 1 mei: Daguitstap naar de Kleiputten van Ploegsteert en het Fôret de Nieppe! LAARZEN MEEDOEN!!!

Op deze feestdag ontdekken we twee bijzondere natuurgebieden die misschien wat minder bekend zijn, maar zeker een bezoek waard!
De kleiputten van Ploegsteert (ca 150 ha natuurgebied) bezoeken we onder de leiding van conservator José Tahon. Dit gebied is gelegen in de Waalse exclave Komen-Waasten, stroomopwaarts van de samenvloeiing van de Leie en de Deule. Geografisch gezien situeert het gebied zich in het Heuvelland.
De Kleiputten bestaan uit meerdere open uitgravingen, ontstaan door de kleiwinning voor de NV Steenbakkerijen van Ploegsteert. De biologische diversiteit van dit vrij uitgestrekte gebied heeft een zeer grote aantrekkingskracht uitgeoefend op de vogels. Cetti’s zanger, Roerdomp, IJsvogel en diverse eenden en kleine zangvogels laten er zich regelmatig spotten. Deze kleiputten zijn tot op heden de enige locatie in België waar de Grote Zilverreiger broedt.
Het Forêt de Nieppe (of Bois d’Amo) heeft een oppervlakte van 2602 ha en is het grootste woud van Frans-Vlaanderen. Het ligt in de vlakte van de Leie en strekt zich uit over de gemeenten Morbecque en Haverskerque. In het woud bevinden zich talrijke oude bomputten die ontstaan zijn door bombardementen tijdens de twee wereldoorlogen en die nu als voortplantingsplaats van amfibieën fungeren. Een typische soort is de Vuursalamander. Het woud situeert zich op de oude grens tussen Frans Vlaanderen en Artesië. ‘Nieppe’ refereert nog naar het Nederlands woord ‘Iep’. Het woud strekt zich uit op een kleibodem en de hoogte varieert tussen de 15 en 19 meter. Dit imposante moerasbos is een typisch voedselrijk eiken-beukenbos (Querco-Fagetea) op kleigrond en wordt gekenmerkt door een soortenrijke en kleurrijke voorjaarsflora. Een deel van het woud, namelijk het ‘Bois domanial de Huit Rues’ dat op een hoogte ligt van 67 m is begroeid met Kastanjes.

Vertrek: 8u00 op de parking van Carrefour Market (vroeger GB) aan de Zuidlaan in Wetteren

Einde: terug rond 18u00

Meenemen: laarzen (!!!), lunchpakket, verrekijker

Inlichtingen: Robert Jooris (0476/38 47 28 of 09/369 42 28)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   zo mei 26, 2013 12:23 pm

Zondag 2 juni: Daguitstap naar de Viroinvallei!

Begin juni is de natuur in de vallei van de Viroin op haar mooist! Vele orchideeën zijn nu volop in bloei, hagedissen ritselen tussen het struikgewas en de zangvogels zijn nog zeer actief en zingen dat het een lieve lust is. Ook daar vinden we soorten die we hier bij ons zelden aantreffen, denk maar aan boompieper, goudvink en bonte vliegenvanger bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet gehad over de rijkdom aan bijzondere en fraaie insecten in dit natuurparadijs: prachtige, vaak zeldzame dagvlinders, libellen, sprinkhanen en kevers bevolken de kalkhellingen en de bossen in deze regio. Genoeg dus om een ganse dag natuur van de bovenste plank te beleven! We zoeken twee mooie wandelingen uit en ’s middags picknicken we op een mooi plekje (bij regenweer zoeken we een cafeetje waar dat mag).

Vertrek: 7u30 Parking Carrefour Market aan de Zuidlaan in Wetteren

Einde: terug rond 18u30

Meenemen: stapschoenen, verrekijker, lunchpakket (ook drank voorzien), eventueel vlindernet

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/321678 of antoon.blondeel@skynet.be)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toon
Zeearend


Aantal berichten : 855
Registration date : 16-11-07

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   ma jun 03, 2013 8:36 am

't Was genieten in de Viroinstreek gisteren! Op de zuidhellingen was het bijna zomers warm, uit de wind en in de volle zon. Heel veel orchideeën (veel bokkenorchis, poppenorchis, mannetjesorchis, hommelorchis, bergnachtorchis, groene nachtorchis,...) en andere kalkflora, maar ook heel wat leuke insecten (bosbeekjuffers, bruin dikkopje, parelmoervlinder spec, bruin blauwtje, bloedcicade,...) en vogels natuurlijk! Ook levendbarende hagedissen gezien.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   do aug 22, 2013 10:05 pm

Zondag 1 september: dagtocht naar twee Kempense topgebieden, De Liereman en de Snepkensvijver!

Twee van de oudste natuurmonumenten van Vlaanderen staan vandaag op ons programma! Twee unieke natuurgebieden van topniveau, met een rijke fauna en flora die typerend is voor de Kempen. Kenmerkende soorten voor de mozaïek van natte en droge heide in De Liereman zijn wulp en rugstreeppad. Aan de Snepkensvijver vind je naast de watervogels ook bijzondere moerasplanten als veenbes, veenpluis en zonnedauw.
Plaatselijke gidsen van Natuurpunt zullen er ons de ganse dag op sleeptouw nemen, een aanrader!

Vertrek: 8u00 op de parking van Carrefour Market te Wetteren (Zuidlaan 115)

Einde: terug rond 18u30

Meenemen: lunchpakket (we eten in het Bezoekercentrum De Liereman, waar je dranken kan aankopen), verrekijker, stevige waterdichte stapschoenen of laarzen

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/32 16 78 of antoon.blondeel@skynet.be)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   di sep 24, 2013 9:02 am

Zondag 20 oktober: dagtocht naar het Zoniënwoud (Week van het Bos)

Het beroemdste bos van België, de long van Brussel, de beukenkathedraal,… we hebben het natuurlijk over het Zoniënwoud! We verkennen vandaag dit magistrale bos en ontdekken er onbekende plekjes.

In de voormiddag zal Kris Vandekerkhove onze gids zijn. Kris is verbonden aan het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en is een kenner van het Zoniënwoud. Hij vertelt ons over de geschiedenis van het bos en over de spontane bosdynamiek die er plaats vindt. Een boeiende wandeling, zoveel is zeker!

Na de middag gaan we zelf op verkenning in het Zoniënwoud. We maken een prachtige boswandeling en natuurlijk hebben we oog voor de paddenstoelen die er deze tijd van het jaar te vinden zijn. Een ganse dag genieten van het bos in het mooiste seizoen om dat te doen, daar moet je bij zijn!

Vertrek: 8u30 op de parking van de Carrefour Market (ex-GB) aan de Zuidlaan te Wetteren

We rijden carpoolend en kostendelend richting Brussel.

Terug: rond 18u00

Meenemen: laarzen of stevige stapschoenen, eventueel verrekijker en paddenstoelenboek , lunchpakket (we zoeken een horecazaak waar we onze boterhammen mogen opeten mits aankoop van dranken ter plaatse)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/32 16 78 of antoon.blondeel@skynet.be)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   za dec 21, 2013 4:52 pm

Zondag 29 december: dagtocht naar de Zwinpolders en de Uitkerkse Polder!

Tussen Kerst en Nieuw wemelt het van de wilde ganzen en andere water- en waadvogels in de Oostkustpolders. In de wijde omgeving van het Zwin gaan we op zoek naar deze ‘vriezeganzen’. Dat doen we met de auto, omdat we zo de ganzen het minste verstoren. Misschien zien we er ook wilde zwanen of bijzondere roofvogels als blauwe kiekendief en velduil.
’s Middags eten we ergens in een cafeetje onze meegebrachte lunchpakketten en daarna gaan we naar de Uitkerkse Polder, één van de belangrijkste natuurgebieden van onze vereniging! We maken er een stevige wandeling (bij heel guur weer verplaatsen we ons met de wagens naar de interessantste plekken en schuilhutten).

Vertrek: 8u30 aan de parking van de Carrefour Market (vroeger GB) aan de Zuidlaan in Wetteren.
Terug: rond 18u
Meenemen: lunchpakket, verrekijker, vogelgids, warme kledij
We eten onze picknick in een cafeetje of in het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder (als er plaats is), dus uiteraard kopen we daar ook dranken aan.
Inlichtingen: Willy De Schutter (052/44.65.46 of 0478/03.22.66)

Let op: afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de overwinterende watervogels zich gemakkelijk verplaatsen naar andere gebieden in de kust. Er is dus een mogelijkheid dat van dit programma afgeweken wordt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   do jun 12, 2014 11:17 pm

Zondag 15 juni: daguitstap naar de streek rond Hoegaarden!

Plantenliefhebbers en floristen, verzamelt u! Tijdens deze dagtocht naar de streek van Hoegaarden gaan we twee parels van natuurgebieden bezoeken. In het Natuurpuntgebied ‘Rosdel’ vinden we naast heel wat orchideeën ook andere kalkminnende soorten als marjolein, borstelkrans en donderkruid.

De Mene-Jordaanvallei is dan weer één van de mooiste landschappen in deze regio. Ook hier vinden we heel wat kalkflora en het gebied biedt perspectieven voor de redding van de wilde hamster in Vlaanderen. Twee ervaren natuurgidsen uit de streek zullen ons laten kennismaken met deze twee natuurtoppers!

Vertrek: 7u45 parking Carrefour-Market, Zuidlaan 115 in Wetteren

Terug: rond 18u00

Meenemen: stevige wandelschoenen of laarzen, verrekijker, plantengids, lunchpakket (we eten in een cafeetje onze boterhammen; dranken worden daar aangekocht. Bij mooi weer eten we misschien buiten, dus toch wat drank voorzien)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/32 16 78 of antoon.blondeel@skynet.be)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   zo dec 14, 2014 12:15 pm

Zondag 21 december: daguitstap naar Ter Doest en de Uitkerkse Polder

De tweede helft van december is de ‘ganzentijd’ bij uitstek. Tienduizenden noordelijke ‘vriezeganzen’ komen dan vanuit Siberië, Groenland en Scandinavië overwinteren in de Lage Landen, om de extreme koude en voedselschaarste in het noorden te ontvluchten.
In de voormiddag gaan we onder leiding van conservator Paul d’Hoore een wandeling maken in het Natuurpunt-gebied ‘Ter Doest’ in Lissewege. Na de middag bezoeken we de Uitkerkse Polder, waar we ook proberen de overwinterende velduilen te observeren.

Vertrek: 8u15 op de Markt van Wetteren
Terug: rond 18u00
Meenemen: laarzen of stevige stapschoenen, verrekijker, warme kledij, lunchpakket (we eten ’s middags in een cafeetje of in het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder)
Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/32 16 78)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   za okt 17, 2015 9:34 pm

Zondag 25 oktober: daguitstap naar Averbode Bos & Heide!

We maken kennis met dit grote project van Natuurpunt onder leiding van Ronny Daems van het ‘Beheerteam Averbode Bos & Heide’. ’s Middags eten we dan onze boterhammen in het buurthuis van Veerle-Heide, vlakbij het natuurgebied. Daar kan je ook een lekker streekbiertje kopen. Na de middag maken we dan een paddenstoelenwandeling in het gebied, eveneens met een lokale natuurgids.

Vertrek: 7u45 op de parking van Carrefour Market aan de Zuidlaan 115 in Wetteren

We rijden met eigen wagens, kostendelend. Uiteraard trachten we zoveel mogelijk te carpoolen. Mensen die over geen wagen beschikken, vinden doorgaans wel een plaatsje bij een bereidwillige chauffeur.

Einde: rond 18u30 terug

Meenemen: lunchpakket voor ’s middags (dranken ter plaatse aan te kopen), stevige stapschoenen of laarzen, eventueel verrekijker en natuurboeken

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/32 16 78 of antoon.blondeel@skynet.be)

Meer info over dit natuurgebied vind je in de Tronk van september.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   za dec 19, 2015 2:47 pm

Zondag 20 december: daguitstap kust, op zoek naar overwinterende (water)vogels

Vogelliefhebbers mogen deze dag niet missen: we gaan naar enkele vogelrijke gebieden aan onze kust, op zoek naar overwinterende ganzen en andere vogels. Rond deze tijd van het jaar bereikt het aantal ‘vriezeganzen’ (kolganzen, kleine rietganzen, brandganzen) uit het hoge noorden zijn hoogtepunt. Maar vaak zitten er aan de kust ook vele overwinterende eenden (soms zeldzame soorten!) en steltlopers. Bovendien maken we kans op andere specialiteiten zoals blauwe kiekendief, velduil of sneeuwgors.
Welke gebieden we precies bezoeken, hangt af van waar de vogels op dat moment zitten. Sowieso warmen we ons ’s middags op in een cafeetje of bezoekerscentrum om er onze boterhammen te eten.

Vertrek: 8u00 op de parking van de Carrefour Market, Zuidlaan 115 in Wetteren

Einde: rond 17u30 zijn we terug

Meenemen: warme kledij, verrekijker, vogelgids, lunchpakket (we eten in een café of bezoekerscentrum, waar we dranken aankopen)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (0477/32 16 78 of antoon.blondeel@skynet.be)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   ma apr 18, 2016 6:44 pm

Zondag 24 april: Vlaamse Ardennendag

We trekken er een ganse dag op uit naar de Vlaamse Ardennen. We maken eerst een mooie wandeling in het Burreken in Zegelsem, waar we kunnen genieten van een rijke voorjaarsflora (daslook, boshyacint, bosanemoon). ’s Middags gaan we naar CC De Ververij in Ronse, waar het centrale punt is van deze 37ste Vlaamse Ardennendag en waar een boeiende infomarkt opgezet wordt In de namiddag doen we dan mee aan een korte stadswandeling met als thema ‘kruiden tussen de straatstenen’. Een andere manier om de stad te verkennen!

Vertrek: 8u00 Markt Wetteren

Meenemen: laarzen of stevige stapschoenen, lunchpakket (dranken ter plaats verkrijgbaar), eventueel verrekijker. Er kunnen ook snacks aangekocht worden ’s middags.

Einde: rond 17u30 terug

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be – 0477/32 16 78)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   do aug 11, 2016 12:40 am

Zondag 14 augustus: daguitstap 'De Liereman en Turnhouts Vennengebied'

De Liereman is één van de mooiste natuurgebieden in België en bestaat uit bos, heide, graslanden, stuifduinen en vennen. Een uniek Europees beschermd natuurgebied, waar soorten als wulp, nachtzwaluw, klokjesgentiaan en rugstreeppad zich thuis voelen. Tijdens een wandeling door kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. Er is ook een mooi bezoekerscentrum.
Het Turnhouts Vennengebied is één van de belangrijkste heidegebieden van Vlaanderen, met natuurlijk tal van vennen. Zeldzame planten en dieren hebben zich aan dit specifieke milieu aangepast. Samen met de Liereman vormt het een uniek landschap in onze Kempen. We verkennen beide gebieden onder leiding van lokale natuurgids Ward Machielsen.

Vertrek: 9u00 parking Carrefour Market aan de Zuidlaan in Wetteren

Meenemen: lunchpakket, laarzen of stevige stapschoenen, eventueel verrekijker

Einde: rond 19u00 terug

Inlichtingen: Robert Jooris (robert.jooris@telenet.be – 09/369 42 28 – 0476/38 47 28)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   vr sep 23, 2016 8:48 am

Zondag 25 september: Indrukwekkende, nieuwe natuur in Zeeuws-Vlaanderen!

In onze streek zorgt het Sigmaplan voor spannende, nieuwe natuurgebieden, maar in Nederland zijn deze gebieden vaak nog van een andere orde. Onder natuur- en vogelliefhebbers zijn de Zeeuwse eilanden erg bekend, maar ook op een goed halfuurtje rijden van huis zijn enkele imposante, nieuwe natuurgebieden ontwikkeld. Vandaag focussen we op onze gevederde vrienden en bezoeken we het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen, en dan vooral de streek rond Breskens. Duizenden hectare splinternieuwe natuurgebieden liggen hier op een zakdoek en zitten tjokvol vogels en ander fraais, zeker nu het vogeltrekseizoen in de hoogste versnelling zit. In deze regio geniet je daar ten volle van en hier en daar maken we een (kleine) wandeling.

Vertrek: 8u00 aan de kerk van Overschelde (Liefkenshoek Wetteren). Hier zijn voldoende gratis parkeerplaatsen. We carpoolen en rijden dus kostendelend.

Einde: rond 17u00 terug

Meenemen: picknick (we eten ’s middags in een lokaal café), goede stapschoenen, verrekijker

Inlichtingen: Michaël Crapoen (michsken@hotmail.com of 0479/39 60 78)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   vr sep 23, 2016 8:53 am

Zondag 9 oktober: daguitstap naar het Zoniënwoud (Week van het Bos)

Op een uur rijden van onze regio ligt het bekendste bos van België. Het Zoniënwoud spreekt tot de verbeelding: statige beukenbossen, wilde beekdalen, kleurrijke paddenstoelen, het is er allemaal.
In de voormiddag maken we een paddenstoelenwandeling onder leiding van Willi Sas, een specialist in de materie. ’s Middags eten we onze meegebrachte lunchpakketten in de patio van CC De Bosuil in Jezus-Eik en daarna gaat het naar Groenendaal, voor een tweede wandeling, waarbij diverse aspecten van het Zoniënwoud aan bod komen. Een gevarieerde dag in dit prachtige bosgebied!
Bij voldoende belangstelling, kunnen we nadien eventueel nog een bezoekje brengen aan de grootste slaapplaats van exotische Halsbandparkieten in ons land: nabij Koekelberg ligt die, en vorig jaar werden er maar liefst 4320 parkieten geteld!

Vertrek: 7u45 op de parking van Carrefour Market aan de Zuidlaan 115 in Wetteren

Einde: rond 17u00 ronden we af. Wie wil, kan daarna nog naar de slaapplaats van de parkieten gaan kijken. Rond 18u30 komen de vogels er normaal aan, want om 19u00 is zonsondergang. Wie niet wil wachten op de parkieten, kan natuurlijk al naar huis rijden.

Meenemen: laarzen of stevige stapschoenen, lunchpakket (dranken ter plaatse aan te kopen), verrekijker

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/32 16 78)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   wo apr 12, 2017 4:55 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Toon
Zeearend


Aantal berichten : 855
Registration date : 16-11-07

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   za apr 22, 2017 8:05 am

kobra schreef:
Naar de Oostkantons: http://agenda.nieuwsblad.be/agenda/e/daguitstap-naar-de-oostkantons-bloeiende-rivierdal/340c02bf-4490-4e37-bcb0-2dbd5a584ee7

Het werd een geslaagde uitstap, ondanks de slechte weersvoorspellingen. Het eerste uur in de smeltende sneeuw gewandeld, maar daarna is het de ganse dag droog gebleven, met in de namiddag zelfs aangenaam wandelweer.
Tienduizenden wilde narcissen in volle bloei in het dal van de Holzwarche, maar ook mooie waarnemingen van ondermeer kruisbekken en rode wouwen.
In het dal van de Hohnbach dan weer tienduizenden bosanemonen, maar ook gele anemonen, bleke schubwortels, zinkviooltjes, zinkboerenkers, enz... Wat een overdadige voorjaarsflora! Maar ook grote gele kwik en vele bosvogels. En op zaterdag, tijdens de voorbereiding, had ik er ook een doortrekkende zwarte ooievaar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   di nov 14, 2017 12:37 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   di nov 28, 2017 9:42 am

Zondag 17 december: overwinterende vogels aan onze kust

Naar goede gewoonte gaan we op het einde van het jaar naar de kust, op zoek naar overwinterende eenden, ganzen en andere vogels. Heel wat soorten uit noordelijke streken brengen in onze kustgebieden immers de winter door, omdat de barre omstandigheden in hun broedgebieden hen daartoe dwingen. Bij ons vinden ze voldoende rust en voedsel in de koude maanden. Waar we precies naartoe trekken, hangt af van waar op dat moment de meeste vogels zitten. Maar verwacht zeker één mooie wandeling en een aantal kortere stops bij vogelrijke plekken.

Vertrek: 8u30 op de Markt van Wetteren

Einde: we zijn terug rond 17u00

Meenemen: warme kledij, lunchpakket (we zoeken een cafeetje of een bezoekerscentrum waar we ’s middags onze boterhammetjes kunnen eten), verrekijker (een must!), stevige wandelschoenen

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/32 16 78, liefst na 17u)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   wo dec 13, 2017 10:50 am

Ik wil te-rug naar de kust, heel onbewust... Volgende zondag (zie hierboven).
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   di jan 16, 2018 12:19 am

Zondag 21 januari: daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen

Langs de oevers van de Westerschelde overwinteren heel wat waadvogels. In de polders gaan we dan weer op zoek naar wilde ganzen en zwanen. En op de kreken en andere wateren is het uitkijken naar kleurrijke eenden. Een mooie daguitstap voor al wie houdt van vogels én van weidse landschappen. Korte wandelingen worden afgewisseld met het observeren van vogels vanuit de auto en vanuit kijkhutten.

Vertrek: 8u00 op de Markt van Wetteren

Einde: we zijn terug rond 18u00

Meenemen: warme kledij, waterdichte stapschoenen, verrekijker, lunchpakket (we zoeken een café waar we ’s middags onze boterhammen kunnen opeten)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/32 16 78, liefst na 17u)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   wo feb 07, 2018 3:43 pm

kobra schreef:
Zondag 21 januari: daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen

Langs de oevers van de Westerschelde overwinteren heel wat waadvogels.  In de polders gaan we dan weer op zoek naar wilde ganzen en zwanen. En op de kreken en andere wateren is het uitkijken naar kleurrijke eenden. Een mooie daguitstap voor al wie houdt van vogels én van weidse landschappen. Korte wandelingen worden afgewisseld met het observeren van vogels vanuit de auto en vanuit kijkhutten.

Vertrek:  8u00 op de Markt van Wetteren

Einde: we zijn terug rond 18u00

Meenemen: warme kledij, waterdichte stapschoenen, verrekijker, lunchpakket (we zoeken een café waar we ’s middags onze boterhammen kunnen opeten)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/32 16 78, liefst na 17u)

Foto's van Kelly: https://www.flickr.com/photos/136815812@N06/albums/72157689978103332
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   wo apr 04, 2018 10:51 pm

Zondag 15 april: daguitstap naar de Vlaamse Ardennen!

In het zuiden van onze provincie liggen de Vlaamse Ardennen, bij velen onlosmakelijk verbonden met de wielersport. Maar ook de fraaie landschappen met talloze wandelmogelijkheden zijn genoegzaam bekend. Voor natuurliefhebbers heeft deze glooiende streek nóg een voorname troef: de rijke voorjaarsflora! En dat is precies waar we deze dag naar op zoek gaan: tapijten van hyacinten en bosanemonen, maar ook de sierlijke sleutelbloemen, de zeldzame éénbes of het minder opvallende muskuskruid. En nog vele andere soorten natuurlijk! We combineren fraaie wandelingen met héél veel bloemen tot een mooie dag boordevol natuur! Lokale gidsen nemen ons op sleeptouw.

Start: 8u30 aan de parking van De Warande (Warandelaan Wetteren)

Einde: terug rond 17u30

Meenemen: laarzen of stevige stapschoenen, eventueel plantenboek en verrekijker, lunchpakket (we eten onze boterhammen in een cafeetje)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (antoon.blondeel@skynet.be of 0477/321678, liefst na 17u)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
kobra
Zeearend
kobra

Aantal berichten : 17721
Registration date : 22-10-06

BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   vr dec 07, 2018 7:36 pm

Zondag 16 december: daguitstap naar de Blankaart en de IJzerbroeken

In de West-Vlaamse polders liggen heel wat waterrijke gebieden waar vele noordelijke ganzen, eenden en steltlopers overwinteren. Deze dag bezoeken we het bekende natuurgebied ‘De Blankaart’ in Diksmuide onder leiding van de lokale Natuurpunt-voorzitter Guido Vandenbroucke. Daarna is er tijd om even het bezoekerscentrum te verkennen en er onze meegebrachte boterhammen op te eten. Na de middag wandelen we in de IJzerbroeken: we gaan er op zoek naar vriezeganzen en andere wintervogels!

Start: 8u00 op de parking van de Warande in Wetteren

Einde: we zijn terug rond 18u00

Meenemen: laarzen (zeker meebrengen!), verrekijker, warme kledij, lunchpakket (dranken worden ter plaatse aangekocht)

Inlichtingen: Antoon Blondeel (mail of 0477 32 16 78, liefst na 17u)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Daguitstap   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Daguitstap
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kalkense meersenforum :: Aankondigingen en activiteiten-
Ga naar: